NieuwsHieronder leest u de laatste ontwikkelingen binnen ons bedrijf.

Logo

Voorjaar 2019

Innovatie


Op 1 juli hebben we een nieuwe machine in gebruik genomen voor de bestrijding van onkruid. Deze machine is door Willems Techniek uit Wanroij speciaal voor ons ontwikkeld en maakt gebruik van de Laag Volume Strooitechiek (LVS)van Agricult. Met deze machine kunnen we twee bedden tegelijk behandelen waardoor we tijd en brandstof besparen.

Door het LVS systeem besparen we tot wel 70% aan onkruidbestrijdingsmiddelen, wat het milieu en het grondwater direct ten goede komt. Door de bedekking van nagenoeg 100% komt er vrijwel geen handwerk meer aan te pas.

Vanuit de stuurgroep Landbouw Innovatie Noord-Brabant (Stuurgroep LIB), wat een samenwerkingsverband is van de Provincie Noord-Brabant en de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie (ZLTO), hebben we een subsidie van 40% ontvangen voor deze innovatieve machine. De stuurgroep LIB heeft als doel te werken aan een duurzame en vitale land- en tuinbouw die bijdraagt aan de kwaliteit van het platteland.

Om deze machine en de gebruikte techniek breder onder de aandacht te brengen volgt er later dit jaar een demonstratie (uitnodiging) bij ons op het perceel en zijn de volgende artikels geplaatst.
Het doel is om door de implementatie van het LVS systeem het gebruik van onkruidbestrijdingsmiddelen met 70 procent te doen dalen ten opzichte van de gangbare spuittechniek, een brandstofbesparing van 50 procent te behalen en een totale arbeidsbesparing van 60 procent te realiseren.

Aan het eind van dit jaar zullen we de eerste resultaten op onze website presenteren.

Logo

Nieuw perceel


We hebben een nieuw perceel in gebruik genomen waarmee onze totale oppervlakte op drie hectare uitkomt. Het nieuwe perceel is één hectare groot en is dit voorjaar aangeplant met Ilex crenata en Taxus baccata. Een deel ligt nog leeg en wordt is 2020 aangeplant.

We hebben voor dit perceel gekozen om een vaste beregeningsinstallatie aan te leggen. Voordeel hiervan is dat we efficiënter kunnen beregen. Het vochtgehalte van de grond kunnen we beter op peil houden wat de groei en de kwaliteit van de planten ten goede komt.

Logo

Voorjaar 2016

Vorst bescherming


Dit voorjaar hebben we onze planten succesvol kunnen beschermen tegen de nachtvorst. De vorst geeft kans op bevriezing van de nieuwe voorjaarsgroei welke vervolgens resulteert in schade. Door een nachtvorst doek over de kwetsbare planten te plaatsen worden deze beschermt tegen de kou.Najaar 2014

Nieuwe website


Vanaf vandaag is onze geheel vernieuwde website online! Ook zijn we vanaf vandaag te vinden op Facebook en Twitter. We zullen regelmatig het assortiment op de website bijwerken en u via de social media op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen binnen ons bedrijf.


Logo

Voorjaar 2014

Bedrijfs uitbreiding


We hebben ons bedrijf uitgebreid van twee naar vier hectare. Één hectare pachtgrond is deels aangeplant met Taxus baccata en wordt volgend voorjaar verder vol gezet. Alle deze taxus worden door ons als bol opgekweekt. De tweede hectare nieuwe grond is in eigendom en volledig aangeplant met Buxus en Ilex crenata, welke ook opgekweekt zullen worden tot bollen.