AssortimentHoofdzakelijk worden de planten op onze kwekerij als bol opgekweekt. We hebben zelf een vormsnoeimachine waarmee de planten twee tot drie keer per jaar geknipt worden om een strakke en dicht vertakte bol te krijgen.


Het direct beschikbare assortiment wordt constant actueel gehouden en kan via onderstaande link bekeken worden.

Bekijk hier het actuele assortiment. (PDF bestand)Foto's van de betreffende producten.


De onderstaande plantsoorten worden op de boomkwekerij gekweekt.

Buxus

Logo

Buxus heeft een fris groene kleur en een fijne vertakking.
Dit maakt het mogelijk om deze plant in allerlei verschillende vormen te knippen. Het betreft een bladhoudende heester, wat betekend dat Buxus zijn bladeren in de winter niet laat vallen. De plant kan honderden jaren oud worden en is er in vele soorten en variëteiten.

Taxus baccata

Logo

Taxus baccata kan als boom wel 20 meter hoog worden. De baccata soort wordt veel gebruikt als haagplant. Maar wordt tegenwoordig ook veelvuldig in bol- of kegelvorm gekweekt. Taxus verliest zijn naalden in de winter niet. Het is een plant met een donkergroene kleur, fris lichtgroen nieuw schot en met een mooi geveerde naaldstand.

Ilex crenata

Logo

Ilex crenata wordt ook wel de “Japanse hulst” genoemd welke uit Korea en Japan afkomstig is. De plant lijkt enigszins op Buxus sempervirens en kan goed gebruikt worden als haag of in bolvorm geknipt worden. De plant heeft een lichtgroen glanzend blad en blijft het hele jaar groen.